Historien om Lilla Torget

Efter ett möte för flera år sedan med föräldrarådet för Wåga och Wiljas förskolor väcktes idén om Lilla Torget. Under mötet hade vi pratat om miljön och allas ansvar för att bidra till en mer hållbar konsumtion. Någon sa:

”Tänk om vi kunde ha ett Blocket bara för förskolan och lätt kunna ge bort eller sälja barnens urvuxna kläder till andra som behöver dem!”

Vi hittade en enkel lösning för att göra det möjligt och för att testa idén. Redan ett par dagar senare var det en förälder som la upp den första annonsen. Det stannade vid ett roligt test.

Idag, flera år senare, är hållbar konsumtion viktigare än någonsin och idén med Lilla Torget har hittat en ny form. Den här gången är ambitionen att gå hela vägen.

Idén med Lilla Torget är enkel. Gå in på lillatorget.se och välj din förskola. Välj den annons du är intresserad av. Ta kontakt med personen som skapat annonsen. Byt saker med varandra när ni ändå lämnar eller hämtar barnen på förskolan.

Lilla Torget har förmågan att kunna växa så om din förskola inte finns med i listan så hör av dig så ordnar vi det.

Lilla Torget är skapat av föräldrar för föräldrar och drivs idag av ett ideellt engagemang med ett enda syfte: att använda förskolans potential för att bidra till hållbar konsumtion.

Starta en egen sida

Lilla Torget har förmågan att kunna växa så om din förskola inte finns med i listan så hör av dig så ordnar vi det.

Mer om Lilla Torget

Lilla Torget gör det enkelt för föräldrar på samma förskola att ge bort eller sälja saker till varandra. Syftet är att bidra till en mer hållbar konsumtion genom att låta gamla saker bli till ny glädje för andra. Sidan är skapad av föräldrar för föräldrar och drivs av ideellt engagemang.